Belföld

Államtitkárok kinevezése: megvolt az első kör

Sólyom László huszonegy államtitkárt nevezett ki. Azért csak ennyit, mert nem fér el mind a Sándor-palota tükör termében.

Sólyom László köztársasági elnök első körben huszonegy államtitkárnak adta át a kinevezési okmányát szerdán délután a Sándor-palotában, az államfő még a nap folyamán az Orbán-kormány többi államtitkárát is kinevezi.

Az okmányok átadásán jelen volt Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter, miniszterelnök-helyettes és Hende Csaba honvédelmi miniszter is.

Azért két körben veszik át az államtitkárok a kinevezési okiratokat, mert mindannyian, összesen 42-en, nem férnek el a Sándor-palota legnagyobb termében, a Tükör-teremben.

A Belügyminisztérium államtitkárának Kontrát Károlyt és Tállai Andrást, közigazgatási államtitkárnak pedig Felkai Lászlót nevezte ki a köztársasági elnök.

A Honvédelmi Minisztériumban Simicskó István látja majd el az államtitkári, Fodor Lajos pedig a közigazgatási államtitkári feladatokat.

A Navracsics Tibor vezette Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumnál Balog Zoltán, Kovács Zoltán, Répássy Róbert, Rétvári Bence, Szabó Erika és Szászfalvi László tölt be az államtitkári posztokat; a közigazgatási államtitkár Gál András Levente lett.

Az államfő a külügyi tárca államtitkárává nevezte ki Németh Zsoltot, Bába Ivánt pedig közigazgatási államtitkárnak.

A Nemzetgazdasági Minisztériumnál hat államtitkár dolgozik majd: Becsey Zsolt, Bencsik János, Cséfalvay Zoltán, Czomba Sándor, Kármán András és Naszvadi György. A közigazgatási államtitkári feladatokat Nagy Róza látja el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik