Belföld

Orbán jól ismeri Berlusconi botrányait is

A magyarokat ez nem érdekli, ha a szlovák kormányfővel barátkozna, az rossz pont lenne.

Orbán Viktor első hivatalos külföldi látogatására ma Varsóba utazik, ahol négyszemközt tárgyal Donald Tusk lengyel miniszterelnökkel, majd plenáris a megbeszélések után a két kormányfő közös sajtótájékoztatót tart.

Orbán Viktort fogadja Bronislaw Komorowski ideiglenes államfő, a szejm elnöke, és a magyar miniszterelnök megbeszélést folytat Jaroslaw Kaczynskival, az ellenzéki Jog és Igazságosság párt elnökével, a június 20-i elnökválasztás egyik jelöltjével is.

Orbán Viktor holnap Brüsszelben vesz részt egy munkavacsorán az Európai Bizottság néppárti biztosaival, másnap pedig az EU vezetőivel tárgyal.

A magyar szavazók alig foglalkoznak a külpolitikával – mondta a Blikknek Juhász Attila. Szerinte az emberek külpolitikai kérdésekben akkor mondanak véleményt, ha az Magyarországot is érinti. Ha mondjuk Robert Fico szlovák miniszterelnökkel barátkozna valaki, az rossz pont lenne a választók szemében – mondta a Political Capital igazgatóhelyettese.

Az elemzőt annak kapcsán kérdezte a bulvárlap, hogy a Fidesz elnökének kampányfilmjéből kiderült, Orbán nemcsak az olasz kormányfőt ismeri jól, hanem Silvio Berlusconi szexbotrányait is.

A tegnap óta a kormányfő hivatalos honlapjának tekinthető orbanviktor.hu-ra feltett felvétel szerint ő maga részletezi (0:52-nél), milyen pikáns képek készültek Berlusconi egyik buliján, amelyen az akkori cseh – szintén konzervatív – kormányfő, Mirek Topolánek is ott volt, méghozzá ő is ádámkosztümben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik