Belföld

Miskolcon több százan dolgoznak az ár- és belvíz ellen

A két héttel ezelőtti áradáshoz hasonlóan Miskolcon, a Diósgyőri vár utáni területeken okoz gondot a hatalmas esőzés, a belvíz ellen pedig a hejőcsabai városrészben küzdenek.

Veres László, a miskolci önkormányzat szóvivője kedd este elmondta: Lillafüred felé Alsóhámor és Felsőhámor is gyakorlatilag vízben úszik a megáradt Szinva-patak miatt. Itt a Szinva-forrást “ki kellett zárni”, ezért ide lajtos kocsikkal szállítják az ivóvizet. Kitelepítésekről egyelőre nem érkezett hír – fűzte hozzá.

Miskolcon, a Köztársaság útján és környékén küzdenek a vízzel, a Kilián városrészben homokzsákokat raknak le. Több százan dolgoznak jelenleg is: a hatóságok és az önkormányzat munkatársai mellett egyetemisták, önkéntesek.

A szóvivő információja szerint az elmúlt órában megállt a Hámori-tó vízszintjének emelkedése, jelenleg nincs akkora elöntés a városban, mint két héttel ezelőtt volt, de nem tudni, mit hoz az éjszaka és még mennyi eső esik.

Arról is beszámolt: annak ellenére, hogy a forrást ki kellett zárni, egyelőre nem kellett vízkorlátozást elrendelni Miskolcon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik