Belföld

Wieszt: “ártatlan vagyok, nemtelen támadás áldozata”

A korrupció gyanújába keveredett MSZP-s önkormányzati képviselő közleményben foglalt állást az ügyéről.

Ártatlannak, politikai támadás áldozatának vallja magát Wieszt János Újbuda szocialista frakciójának vezetője, akiről egy videofelvétel alapján a Fidesz azt állítja, hogy kétmillió kétszázezer forint csúszópénzt fogadott el. A szocialista politikus hétfői közleménye szerint semmiféle titkolnivalója nincs, sőt érdeke, hogy kiderüljön az igazság.

“Saját pártom hozott nehéz helyzetbe, miközben a becsületemet védem egy aljas és nemtelen támadással szemben. A rólam készült felvétel hazug, manipulatív, és szerkesztett, egyetlen célja a lejáratásom” – írja Wieszt.

Állítása szerint megdönthetetlen bizonyítékai vannak, hogy az őt megvádoló fideszes képviselő Kupper András vádjai hamisak. “Politikai támadás áldozata vagyok, és csupán remélem, hogy esetem legalább figyelemfelkeltésnek jó volt, ezután barátaimmal, és frakciótársaimmal Kupper úr már nem fog tudni hasonlóan aljas eszközökkel leszámolni” – áll a közleményben.

Wieszt hozzáteszi: kezdeményezi tagsága felfüggesztését a Szocialista Pártban. Önkormányzati képviselői mandátumáról, és az általam viselt tisztségekről viszont nem mond le, mivel – mint írja – ezzel azt a hamis látszatot keltené, hogy elismeri bűnösségét. Wieszt kijelenti: tevékenységét függetlenként folytatja, az önkormányzati választásokon nem indul. Közleményében leszögezi: emelt fővel áll minden vizsgálat elé. “Semmiféle titkolnivalóm sincs, sőt, érdekem hogy kiderüljön az igazság.” – írja a poltikus.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik