Belföld

Sushi étterem a parlament gyorsírói között

14-en pályáztak és nyertek közösen a 140 milliós közbeszerzésen, köztük a japán ételt kiszállító cég.

A plenáris ülésen elhangzottakat a helyszínen kell rögzíteni gyorsírással, a gyorsírók 10 percenként történő váltásával. A rögzített szöveget azonnal, a helyszínen át kell tenni elektronikus formátumba. A lektorált jegyzőkönyvet pedig a számítógépes hálózaton keresztül a Jegyzői Iroda rendelkezésre kell bocsátani.

Az Országgyűlés Hivatala által a „Szó szerinti jegyzőkönyv készítése gyors- és gépírással az Országgyűlés plenáris, valamint bizottsági üléseiről és egyéb tanácskozásairól” című egyszerű közbeszerzést 14 közös ajánlattevő nyerte el, a keretösszeg négy évre nettó 140 millió forint – az eredmény a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

Az Országgyűlés bizottsági üléseiről és egyéb tanácskozásairól készülő szó szerinti jegyzőkönyvet is a helyszínen kell rögzítés gyorsírással, majd az így rögzített szöveget a bizottság által kért határidőn belül kell áttenni elektronikus formátumba. A kész jegyzőkönyvet elektronikus formában, valamint papír alapon is át kell adni a bizottságnak.

A közös ajánlattevők képviselője a PRIN és Társa Szolgáltató Bt., a közös ajánlattevők pedig a következők: Álmos Szolgáltató Bt., Arigato Sushi Vendéglátóipari Kft., Bihariné Zsebők Erika egyéni vállalkozó, CHANTAL-2000 Műszaki, Kereskedelmi és Szolgáltató Bt., CS-PRESS Szolgáltató és Kereskedelmi Bt., Dancsecs Dóra, Földi Erika, dr. Gálné Videk Györgyike, Ipacs és Társa Szolgáltató Bt., Lajtai Szilvia, Paint-Full Szolgáltató Bt., Shorthand Szolgáltató Bt., SZOLERKA Ügyviteli és Kereskedelmi Bt., valamint a W-NET Informatikai Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Nagy Zoltán, az Országgyűlés hivatalának gazdasági főigazgató-helyettese az MTI-nek elmondta, hogy a plenáris- és a bizottsági ülések is egyre hosszabbak lettek, sőt az utóbbiak száma is szaporodott. Ezt csak fokozta, hogy a bizottságok a plenáris ülések idején is összeültek, így a közalkalmazotti státuszban dolgozó gyorsírók nem bírták ellátni a feladatokat. Ezért már évek óta megbízással is kell foglalkoztatni gyorsírókat. Miután a nekik fizetett összeg elérte a közbeszerzési értékhatárt, ilyen eljárást kellett lefolytatni.

Hétfőn este szerettük volna megtudni a parlament sajtóirodájától, hogy az Arigato Sushi Vendéglátóipari Kft. miért szerepelhetett és nyerhetett a gyorsírói pályázaton, de már nem vették fel nekünk a telefont.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik