Belföld

Érettségi: csütörtökön kezdődnek az emelt szintű szóbelik

Csütörtökön kezdődnek és jövő szerdáig tartanak az idei tavaszi érettségi emelt szintű szóbeli vizsgái - közölte az Oktatási Hivatal (OH).

Mint írták, az érettségizők emelt szinten 89 vizsgatárgyat választottak, ezen tárgyak mindegyikéből van szóbeli vizsga is. A mintegy 27 ezer szóbeli vizsgát 142 helyszínen, 1839 tantárgyi bizottság előtt rendezik.

Az emelt szintű vizsgákat az OH szervezi: a szóbeli tételeket a hivatal készítteti el és juttatja el a háromtagú tantárgyi bizottságokhoz. A tantárgyi bizottságok elnökét és tagjait az OH bízza meg.

A vizsgázó teljesítményét az adott tantárgyi bizottság mindhárom tagja a vizsgatárgy leírásában, jogszabályban rögzített szempontok alapján, egyéni értékelő lapon külön-külön értékeli, majd az egyéni értékelések egyeztetése után közösen tesznek javaslatot az érettségi vizsgabizottságnak a vizsgázó teljesítményének minősítésére.

A tantárgyi bizottság egyéni osztályozóívet állít ki minden vizsgázóról, ezt az OH megküldi az illetékes érettségi vizsgabizottságnak.

Az emelt szintű szóbelik után, június 14-től 25-ig tartják a középszintű szóbeli vizsgákat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik