Belföld

Wieszt-ügy – az mszp-s politikus újabb magyarázattal állt elő

Most azt állítja, hogy nem korrupció volt, hanem kölcsönkapta a pénzt.

A korrupciógyanúval megvádolt Wieszt János XI. kerületi MSZP-frakcióvezető szombat este az Echo Tv Heti mérleg című műsorában azt mondta: az elhíresült videofelvételen valójában kölcsönt kapott a vállalkozótól. A műsorba együtt hívták meg a szocialista politikust és Kupper András fideszes kerületi képviselőt, hogy megpróbálják tisztázni, hogy az internetes videomegosztókra is felkerült felvételen valójában mi történt.

Wieszt János szerint a videó teljes mértékben manipulatív, szerinte azt megvágták, ezért azt javasolta, hogy azt szakértővel vizsgáltassák meg. Közölte, a felvételen valójában egy 2,2 millió forintos kölcsön átvételének lebonyolítása látható. Elmondta, a kölcsönügyletről egy okirat is készült, majd a stúdióban az asztalra tett egy szerinte erről szóló, kézzel írt dokumentumot. Közölte azt is, rágalmazás miatt már feljelentette Kupper Andrást. Kupper András válaszul azt mondta, nem életszerű, hogy a szocialista politikusnak csak most jutott az eszébe a kölcsönügylet, pedig a héten többször is nyilatkozott az ügyben.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi főosztálya tíz nappal ezelőtt vesztegetés gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen indított eljárást annak kapcsán, hogy a Fidesz XI. kerületi szervezete hatalommal való visszaélés gyanúja miatt feljelentette Wieszt Jánost. A Fidesz helyi szervezete szerint Wieszt János kétmillió forint csúszópénzt fogadott el, amelyet egy titokban készített videofelvétel tanúsít; a bemutatott felvételen az látszik, hogy a szocialista politikus, aki a XI. kerületi önkormányzat vagyongazdálkodási bizottságának is az elnöke, egy borítékot vesz át.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik