Belföld

Országos gyűlést tart ma az MDF

Egyebek mellett a párt alapszabályának módosítása szerepel az MDF szombati Országos Gyűlésének napirendjén.

A tervek szerint a küldöttek egy politikai nyilatkozatot is elfognak arról, milyen irányba folytassa politikai tevékenységét a párt – értesült a Független Hírügynökség.Budapesten ülésezik szombaton az MDF Országos Gyűlése, és előtte a párt országos választmánya is összeül.

Az országos gyűlés elé több javaslatot, illetve véleményt terjesztettek be mind a szervezeti struktúrával, mind a párt politikai tevékenységével kapcsolatban. Az alapszabály módosításához a jelenlévő küldöttek legalább kétharmadának “igen” szavazata szükséges. Elég lesz viszont a jelenlévők egyszerű többsége a politikai nyilatkozat elfogadásához, amely az MDF jövőbeni irányáról szólna.

Ugyancsak szombaton dönthet az országos gyűlés arról, mikor legyen tisztújítás a pártban, illetve mikor válasszanak új elnököt.

Az MDF az idei parlamenti választások első fordulójában a szavazatok nem egészen 3 százalékát tudta csak megszerezni, vagyis nem érte el az ötszázalékos parlamenti küszöböt. Dávid Ibolya elismerte az MDF választási vereségét, és lemondott pártelnöki posztjáról az országgyűlési választások első fordulója után. A párt alapszabálya alapján az elnök lemondása után Herényi Károly elnökhelyettes vette át az irányítást ideiglenesen, az új elnök megválasztásáig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik