Belföld

Orbán Viktor az új miniszterelnök

Miniszterelnökké választotta Orbán Viktort a köztársasági elnök javaslatára az Országgyűlés.

Miniszterelnökké választotta Orbán Viktort a köztársasági elnök javaslatára az Országgyűlés szombaton, a képviselők egyúttal elfogadták a kormányprogramot.

Orbán Viktor szerint először meg kell egyezni a legfontosabb célokról, azokat lépésről lépésre kell megközelíteni és a parlamentben megvitatni. Orbán Viktor még miniszterelnök-jelöltként a kormányprogramot az abból hiányzó konkrét intézkedések, számok, eszközök miatt ért kritikákra válaszolva szombaton az Országgyűlésben azt mondta: akik azt kérték, hogy konkrétumokról beszéljen, valójában azt javasolták, most folytassák le a következő négy év legfontosabb vitáit.

Mint mondta, ő másként gondolkozik: először egyezzenek meg a legfontosabb célokban, azokat lépésről lépésre közelítsék meg, majd a parlamentben vitassák meg, erre lesz is mód.
Orbán Viktor azt kérte a Fidesz és a KDNP parlamenti frakcióitól, hogy a jövő héten indítsák el az új alkotmány elkészítésének munkafolyamatát.

A Fidesz elnöke a Nemzeti Együttműködés Programja címet viselő kormányprogram országgyűlési vitájában elhangzottakra reagálva elmondta: ha megvolt a kétharmados forradom, az alkotmányozó forradalom volt, ezért itt az ideje, hogy megváltoztassák a régi rendszert és módosítsák az alkotmányt.

Egy demokráciában lehetséges mély, átható és tartós változás, amely alapjaiban változtatja meg az életet – értékelte Orbán Viktor, hozzátéve: egy demokráciában a forradalom csak alkotmányos lehet.

Orbán Viktor szerint ha a kormányzó párt nemcsak nagynak, hanem erősnek is látszik, az azért van, mert sok, nagyon sok, több millió ember vállán áll. Beszédében úgy fogalmazott: “sok millió magyar ember vállán állunk, akiket munkánkkal szerényen és alázattal kell szolgálnunk”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik