Belföld

Hende a katonáknak: “számíthattok rám, és én számítok rátok”

"Számítok arra, hogy eskütökhöz híven minden bajtól és veszélytől oltalmazzátok édes hazánkat".

Minél előbb meg kell erősíteni a honvédséget, a honvédség imázsát a réginél is magasabb szintre kell emelni, és katonai életpálya-modellt kell kialakítani – mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter szombaton a fővárosban, miután katonai tiszteletadással fogadták új munkahelyén, a minisztériumban. Hende Csaba a Honvédelmi Minisztérium udvarán az állományhoz intézett beszédében összefogást kért a katonáktól azért, hogy együtt tudják felépíteni a 21. század modern hadseregét.

A honvédekhez szólva azt mondta, “számíthattok rám, és én számítok rátok. Számítok arra, hogy eskütökhöz híven minden bajtól és veszélytől oltalmazzátok édes hazánkat”. A miniszter hangsúlyozta: “a katonai esküt ti is, én is letettük már régen, ezért tudhatja mindenki, tudhatja az egész világ, hogy a magyar nemzet szabadságáért, jogaiért és méltóságáért és a haza függetlenségéért mi együtt, ha kell, az életünket is feláldozzuk”.

A miniszter a Fidesz-KDNP ünnepi nagygyűlése után – többek között Simicskó István parlamenti államtitkár és Csampa Zsolt, az Országgyűlés honvédelmi bizottsága alelnökének társaságában – a Kossuth térről gyalog ment a HM udvarára, ahol Fodor Lajos közigazgatási államtitkár, valamint Tömböl László vezérkari főnök fogadta őt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik