Belföld

Az MSZP bírálva gratulál az új kormánynak

Az MSZP természetesnek tartja, hogy a Fidesz és a KDNP örömmel ünnepli az Orbán-Semjén kormány megalakulását.

A szocialisták is gratulálnak az új kormány tagjainak, és sok sikert kívánnak munkájukhoz.Az MSZP természetesen nem Orbánnak, hanem az országnak drukkol. Ezért abban érdekelt, hogy az Orbán kormány az országot szolgálva jól kormányozzon. Partner az ezt szolgáló közös gondolkodásban, de kemény kritikus lesz, ha az ellenkezőjét tapasztalja – írja közleményében az MSZP elnöke.

A mai nagygyűlésen, Orbán Viktor miniszterelnök nemzeti egységet hirdetett. Nagy kár, hogy mégsem a nemzet, hanem saját szavai szerint a Kossuth tériek nevében beszélt, őket nevezte meg saját közösségének. A Kossuth téri demonstrációk története éppen nem a nemzeti egységet testesítette meg. A Kossuth tér 2002-ben nem az összefogásnak, hanem a Fidesz pártrendezvényének helyszíne volt, 2006-tól pedig gyakran szélsőséges tüntetők gyalázták meg. Innen indították az ostromot a tévé székház ellen, ezt a teret használták sátortábornak és nyilvános illemhelynek. Aki a Kossuth tériek közösségét tartja támaszának, tisztáznia kell: kikre gondol. Rossz, ha csak a párt kampánygyűlésének résztvevőire, még rosszabb, ha a szélsőségekre.

Nem szolgálta a nemzeti összefogást az sem, amikor Kosa Lajost elkapta a hév, és hadat üzent a Fővárosnak, a bűnös városnak, ahol a Fidesznek most sem volt többsége, és a legyőzendő ellenség utolsó Fészkének nevezte – írja közleményében Lendvai Ildikó.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik