Belföld

A “gyurcsányizmus torzszülött ikertestvére a demszkyzmus és hagyóizmus”

Kemény beszédeket mondtak a fideszes vezetők a Kossuth téren.

A nemzet terének nevezte a Kossuth teret Schmitt Pál házelnök, amikor köszöntötte a Fidesz-KDNP nagygyűlés résztvevőit a Kossuth téren. A fideszes politikus úgy fogalmazott: “mától véglegesen visszafoglaltuk” a Kossuth teret, újra eljött az idő, amikor “újra kezünkbe vehetjük” az ország és a nemzet sorsát. Kitért arra: nyolc év kellett ahhoz, hogy ne legyen kordon az ország háza és a nemzet között, ami elzárja a különféle világnézetű és származású embereket attól, hogy közel kerüljenek a Szent Koronához. Szép ünnepet Magyarország – zárta a tömeghez intézett szavait Schmitt Pál, aki szerint, ha lenne az ország házának lelke, bizonyára azt is megérintené, akárcsak az ő lelkét, az ünneplők látványa.

Közjogi értelemben egyesült a magyar nemzet – hangoztatta Semjén Zsolt. a KDNP elnöke. Megjöttünk, nem kértünk száz napot, tíz napot, egy napot, egyetlen órát sem, a kormány még meg sem alakult, már megteremtettük, hogy a magyar nemzet közjogi értelemben egyesült – mondta a magyar állampolgárságról szóló törvény módosítására utalva a KDNP elnöke, akinek szavait “szép volt fiúk” felkiáltással fogadta a tömeg. Semjén Zsolt szerint “kutya nehéz” időszak következik, az országot kirabolták, kifosztották, a szekrényeket telerakták csontvázakkal.
Mi azonban nem a meghátrálás emberei vagyunk! – mondta a politikus, aki azt ígérte, a következő éveket arra szentelik, hogy felépítik Magyarországot a romokból.

Kósa Lajos szerint a főváros az utolsó fészke annak a gondolkodásmódnak, mentalitásnak, amelyet szeretnének múlttá tenni. A Fidesz ügyvezető alelnöke úgy fogalmazott, van még akadálya a nemzeti együttműködésnek. A fővárosiak ugyanis tudhatják, hogy a gyurcsányizmusnak van egy “torzszülött ikertestvére, demszkyzmusnak hívják. Ennek van egy unokatestvére, hagyóizmusnak hívják. Szép kis család. De ne felejtsük el, az országban győztünk, szeretnénk mindenkivel együttműködni, de látjuk, a főváros az utolsó fészke annak a gondolkodásmódnak, mentalitásnak, amit szeretnénk múlttá tenni” – mondta Kósa Lajos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik