Belföld

Újabb bűncselekménnyel gyanúsítják Mesterházy Ernőt

Mesterházyt több mint százhatvan milliós vagyoni hátrány okozásával is gyanúsítják.

M. Ernőt újabb bűncselekménnyel, több mint százhatvan milliós vagyoni hátrány okozásával is gyanúsítják a BKV ügyében folyó nyomozás legújabb fejleményei szerint – tájékoztatott a Központi Nyomozó Főügyészség. Egyúttal indítványozta előzetes letartóztatásának további kéthónapos meghosszabbítását.

M. Ernő megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy – a BKV Zrt. veszteséges működése ellenére – a társaság vagyonkezelési kötelezettséggel rendelkező vezetőit arra utasította, hogy a BKV Zrt. takarítási munkáira vonatkozó szerződést egy általa megjelölt kft.-vel kössék meg. A cég azonban nem volt képes az összes munkát egyedül elvégezni, ezért a cég képviselője konzorciumi szerződést kötött a BKV Zrt.-nél már hosszabb ideje takarítást végző céggel. Így a BKV egyes üzemi területein a takarítási munkákat 2008. végétől kezdődően gazdaságilag indokolatlanul magasabb áron végezték el – írták közleményben.

A nyomozók megalapozott gyanúja szerint ezt a bűncselekményt M. Ernő bűnszervezetben követte el. A különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt múlt péntek óta folyamatban lévő bűntető ügyben csütörtökön hallgatta ki a nyomozó hatóság M. Ernőt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik