Belföld

Új utat keres magának az MDF

Szombaton országos gyűlést tart a párt, ahol elrendelhetik a tisztújítást, és határozhatnak arról milyen irányban folytassák tevékenységüket.

Országos gyűlést tart szombaton az MDF, melyen egyebek közt módosítják a párt alapszabályát, valamint döntenek arról, rendeljenek-e el országos tisztújítást – mondta Makay Zsolt, a párt országos választmányának elnöke pénteken az MTI-nek.

Kiemelte: az országos gyűlés elfogad majd egy politikai nyilatkozatot is, mely arról határoz, milyen irányba folytassa a párt a jövőben a politikai tevékenységét. Közölte: a gyűlés dönt arról is, hogy a párt milyen feltételek mellett “nyitja meg ajtaját”, mikor legyen teljes tisztújítás, és mikor legyen az elnökválasztás.

Makay Zsolt elmondta: a gyűlés elé beterjesztett javaslatok közül az egyik például a jelenlegi pártstruktúra mellett áll ki, egy másik javaslat pedig azt fogalmazza meg, hogy a párt elnökének munkáját két társelnök és ötfős elnökség segítené. Az alapszabály szerint minden olyan döntéshez, amely alapszabály-módosítást von maga után, a jelen lévő küldöttek kétharmadának igen szavazata szükséges.

Dávid Ibolya a 2010-es országgyűlési választások első fordulója eredményének ismeretében jelentette be április 11-én késő este, hogy lemond az MDF elnöki posztjáról. Azóta a pártot Herényi Károly vezeti elnökhelyettesként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik