Belföld

Századvég: nőtt a Fidesz támogatottsága

Az intézet kutatása szerint Orbán Viktor megítélése kedvezőbb, mint korábban bármikor.

Az országgyűlési választás óta tíz százalékkal nőtt a Fidesz-KDNP támogatottsága, az ellenzéki pártok közül pedig csak az LMP nem veszített szimpatizánsokat a Századvég Alapítvány adatai alapján. Az intézet kutatása szerint Orbán Viktor megítélése kedvezőbb, mint korábban bármikor.

A Századvég felmérése szerint jelenleg a biztos szavazók 63 százaléka voksolna az áprilisi 11-i választáson 53 százalékot elérő pártszövetségre. Az elemzés rámutat, hogy ez egyrészt a választások után gyakran tapasztalható győzteshez húzással magyarázható, másrészt jelzi, hogy a leendő kormánypártok tervei egybeesnek a választók széles körének elvárásaival.

Az MSZP támogatottsága 16, a Jobbiké 11, az LMP-é 8 százalék a biztos szavazók körében, vagyis az ellenzéki pártok közül egyedül a Lehet Más a Politika tudta stabilizálni szavazótáborát, a Jobbik és a szocialista párt támogatókat vesztett.

Az összes megkérdezett 45 százaléka szavazna a Fidesz-KDNP-re, amíg az MSZP 13, a Jobbik 8, az LMP 7 százalékon áll a Századvég felmérése szerint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik