Belföld

Menedékjogot kért az amerikai pedofil

Már megérkeztek az FBI ügynökei Budapestre, hogy hazavigyék John D. Clarkot, akit pedofília miatt köröztek.

Az ügynököknek egyelőre le kell mondaniuk tervükről, mert a férfi tegnap, az utolsó pillanatban menedékjogot kért Magyarországtól, így a bevándorlási hivatalnak le kell folytatnia az eljárást – írja az Index. Clark húzása leginkább taktikai lépésnek tűnik.

A férfi így időt nyerhet, később vihetik ki az Egyesült Államokba, ahol hosszú börtönévek várnak rá. A BRFK gyermek- és ifjúságvédelmi osztályvezetője közölte, az elmúlt hetekben nem leltek olyan nyomra, amely szerint Clark Magyarországon is elkövetett hasonló bűncselekményeket.

A magyar hatóság szándéka az, hogy Clark az Egyesült Államokban álljon bíróság elé, hiszen tetteit nagyrészt ott követte el – közölte Nahalkó József. John D. Clarkot április 13-án fogták el. Már egy éve Magyarországon bujkált az FBI Top 100-as listáján is szereplő férfi.

Az Egyesült Államokban több szexuális, pedofil, nemi erkölcs elleni bűncselekmény elkövetése miatt keresték évek óta. Általában angoltanárként próbált elhelyezkedni, és ilyen módon “pedofil hajlamait kielégítve” gyermekek közelében tartózkodott.

Magyarországon is dolgozott angoltanárként egy budai iskolában. Az internetet böngésző diákjai leltek rá fényképére az FBI honlapján, amelyet csak érdekességképpen nézegettek, ez az információ azonban nem közvetlenül a rendőrségen “csapódott le”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik