Belföld

Ma keleten dúl majd az égi háború

Több helyen sárga riasztás van érvényben. A hétvégét is elmossák a záporok, és jégeső is lehet.

A változóan felhős ég mellett keleten többfelé, nyugaton kevesebb helyen várható zápor, zivatar. A Tiszántúlon egy-egy hevesebb zivatar is lehet, felhőszakadás és jégeső kíséretében. A nyugatias szél általában gyenge vagy mérsékelt marad, csak zivatarok környezetében lehetnek erős vagy viharos lökések. A csúcshőmérséklet 22 és 26 fok között alakul. Az Országos Meteorológiai Szolgálat éjfélig citromsárga riasztást adott ki a keleti és a déli régiókra.

Szombatra virradóan az éjszaka második felében délnyugat felől országszerte megnövekszik a fátyolfelhőzet, majd vastagabb felhők is megjelennek. Szórványosan fordul elő záporeső, zivatar. A változó irányú szél eleinte csak zivatarfelhő környezetében erősödhet meg, másutt általában gyenge lesz, majd reggeltől a Dunántúlon több helyen megélénkül az északnyugati szél. Hajnalban 10, 15 fok várható.

Délután erősen felhős marad az ég, csak kevés napsütés valószínű. Többször és több helyen számíthatunk záporra, zivatarra. Néhol felhőszakadás és jégeső is kísérheti a zivatartevékenységet. Az északias szél általában gyenge vagy mérsékelt marad, csak a Kisalföldön és a Tiszántúl északi vidékein élénkül meg időnként, illetve zivatarok környezetében viharos széllökésekre is fel kell készülnünk. A legmagasabb hőmérséklet 22 és 26 fok között alakul.

Vasárnap folytatódik a többnyire erősen felhős időszak, a délelőtti napos időszakot követően, főként a délutáni órákban várhatók záporok, zivatarok. A hőmérséklet délután 22 és 26 fok között lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik