Belföld

Felfüggesztettet kapott a vesztegető főosztályvezető

Első fokon két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Borovszky Tímeát a Fővárosi Bíróság.

Két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Borovszky Tímeát a Fővárosi Bíróság hivatali vesztegetés bűntette miatt csütörtökön Budapesten. Az Oktatási és Kulturális Minisztérium Esélyegyenlőségi Főigazgatósága felfüggesztett főosztályvezetője szabadságvesztésének végrehajtását három év próbaidőre függesztették fel.

A bíróság a vádlottat előzetes mentesítésben részesítette, azaz mentesítette a büntetett előélethez fűződő hátrányos jogkövetkezmények alól.

A mintegy hétórás tárgyalás után hozott elsőfokú ítélet indoklásában Kalina József bíró közölte: a Budapesti Nyomozó Ügyészség vádiratával megegyező tényállást állapított meg a bíróság, ezek szerint Borovszky Tímea “vezető beosztású, hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntettét” követte el.

Borovszky Tímea még 2008-ban egy az OKM-mel szerződött, pályázatokkal foglalkozó személynek, a szerződésben foglalt díjazásán túl, titokban további 600 ezer forintot fizetett ki. A főosztályvezető az összeget a HÖOK a Hallgatókért Alapítvány támogatásából adatta át egy kapcsolattartóval.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik