Belföld

Egyszer már eltussoltak egy Wieszt-ügyet?

Az Infopark ingatlanügyeiben már vesztegetéssel és zsarolással hozták összefüggésbe a szocilaista politikus nevét.

Nem először keveredett Wieszt János korrupciógyanús ügybe, 2007-ben ugyanis a dél-budai Infopark ingatlanvitái kapcsán már képbe került a neve – írja a HVG. Akkor a Noveco ingatlanokkal foglalkozó cégcsoport tulajdonosai tettek feljelentést a rendőségen vesztegetés miatt.

Állításuk szerint részt vettek egy találkozón a Kossuth téri Parlament Caféban, ahol három ember – egy politikus, egy ügyvéd és egy ismeretlen személy – 400 millió forintot ajánlott fel nekik cserébe azért, ha lemondanak szerződéses jogosítványaikról az Infoparkban. Ezzel együtt megfenyegették őket: ha nem így tesznek, akkor „kellemetlenségeik” lehetnek, például a hatóságok részéről. A feljelentők neveket nem, csak telefonszámokat és részletes személyleírást tudtak adni as háromfős társaságról.

A megzsarolt tulajdonosok környezetéből a HVG-nek azt nyilatkozták, hogy az említett politikus személyében Wieszt Jánost vélték felfedezni. A találkozót követően állítólag őt csak később, egy tévéinterjúban tudták beazonosítani. Elmondásuk szerint nem Wieszt hanem az ügyvéd közölte velük a fenyegető ajánlatot, a poltikus „csak ott ült”. A nyomozás elrendelését követően megjelent hírek így szóltak: az „ügyben érintett szocialista politikus” tagadta, hogy megtörtént volna a találkozó. A nyomozást végül a rendőrség megszüntette. A több jelentős pozíciót is betöltő Wieszt János abban az időben az Infopark Zrt. igazgatósági tagja volt.

Ajánlott link:

Wieszt János és az Infopark-ügy (HVG)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik