Belföld

Gyurcsány szerint az Országgyűlés a tűzzel játszik

A miniszterelnök szerint a kettős állampolgárságról szóló törvénnyel sokan nem értenek egyet.

A magyar Országgyűlés nemzeti lelkesültségében a tűzzel játszik – irja szerdai blogbejegyzésében Gyurcsány Ferenc a kettős állampolgárságról szóló törvényről. A volt miniszterelnök, aki nemmel szavazott a kettős állampolgárságra, úgy véli, a parlament mostani döntésével ” kibillenti a biztonság és nyugalom kerékvágásából” a történelmet. A szocialista politikus hozzátette: a legfontosabb politikai kérdésekben egységes MSZP álláspontra volna szükség, ám most négyfelé szavaztak.

A kettős állampolgárságról szóló törvénnyel kapcsolatba most csak Orbán Viktor és Robert Fico vívja csatáját – vélekedik szerdai blogbejegyzésében a volt kormányfő. Gyurcsány Ferenc szerint azonban a “román megszorítások nyomán kirobbant tüntetések jól jelzik, hogy mi történhet a mérsékelt román politikai erőkkel. Jöhet még a szlovákhoz hasonló román nacionalizmus, amely ellenséget fog látni a romániai magyarokban.” A volt miniszterelnök szerint kérdéses, hogy akkor mit fog tenni az Országgyűlés.

Gyurcsány Ferenc információi szerint a magyar polgárok harminc százaléka, vagyis két és félmillió ember nem ért egyet az elfogadott törvénnyel. A volt kormányfő úgy véli, hogy nekik a három nemmel szavazó képviselőn kívül nincs képviselete a Parlamentben. Az MSZP egykori elnöke szerint pártja megerősödésének egyik feltétele, hogy a legfontosabb politikai kérdésekben egységes legyen, miközben a szerdai döntésénél négyfelé szavaztak. A politikus blogjában úgy vélekedik, hogy ha nem tudnak túljutni a belső megosztottságon, akkor nagyobb bajba fognak kerülni, mint amit egy választási vereség hozhat.

Ajánlott link:

Gyurcsány Ferenc blogbejegyzése

Ajánlott videó

Olvasói sztorik