Belföld

Wieszt János vállalja a vizsgálatot

Wieszt János, az MSZP XI. kerületi frakcióvezetője vállalja a vizsgálatot és a szükséges jogi eljárásokat az őt ért vádakkal kapcsolatban - közölte az MSZP-s politikus hétfőn az MTI-vel.

Wieszt János rágalmazásért feljelentést tesz Kupper András, a XI. kerület fideszes frakcióvezetője ellen.

Wieszt János annak érdekében áll a vizsgálat elé, hogy tisztázódjon: mind ebben az ügyben, mind a kerület vagyongazdálkodását érintő minden ügyben a helyi eljárási rend, a működési szabályok betartásával járt el.

“A döntés előkészítés minden eleme a Polgármesteri Hivatal munkatársai és megbízási szerződéssel rendelkező értékbecslők és ügyvédek közreműködésével történt és történik” – írja az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Fidesz XI. kerületi szervezete hatalommal való visszaélés gyanúja miatt jelentette fel Wieszt Jánost. A szervezet szerint Wieszt János kétmillió forint csúszópénzt fogadott el, amelyet egy titokban készített videofelvétel tanúsít; a múlt héten csütörtökön bemutatott felvételen az látszik, hogy a szocialista politikus egy borítékot vesz át.

A videót nyilvánosságra hozó Index hírportál közlése szerint a felvétel 2007-ben, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarában készült. Wieszt, aki akkoriban a kamara főtitkára is volt, a testület budai épületében fogadta a vállalkozót.

Wieszt János a felvétellel kapcsolatban hétfői közleményében azt írja: “a bemutatott felvétel tényleges tartalma és annak az értelmezése között fényévnyi távolság van”.

Hozzáteszi, hogy a jelenleg rendelkezésre álló verzióról igazságügyi szakértő véleményét kérte, aki “nem zárja ki a hang és a kép manipulálásának lehetőségét”.

Felhívja a figyelmet arra is, hogy “egy titkosszolgálati eszközzel készült video ügyéről van szó, ami illegális, ezt a törvény bünteti.”

“Ezek ismeretében vállalok minden következményt, a valódi eseménysor felderítése érdekében” – fogalmaz közleményében a politikus.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik