Belföld

Újabb gondok az M43-as körül

Eredménytelen az üzemeltetési pályázat: késik a Tisza-híd üzembe állítása, a kéthelyi pihenő és az üzemmérnökség építése.

A munkálatok késedelme miatt a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ eredménytelennek nyilvánította az M43 autópálya Szeged-Makó-Csanádpalota/Nagylak közötti szakaszának közútkezelésére kiírt gyorsított tárgyalásos közbeszerzést. Az 57,7 kilométer hosszú autópálya szakaszt a nyertesnek 2018. május 15-ig kellett volna üzemeltetnie.

A Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium közölte, hogy az ajánlattételi határidő lejártát követően felmerülő lényeges körülményekre tekintettel az eljárás eredménytelen. A körülmények változása miatt ugyanis az eljárás megindításakor kitűzött cél nem valósítható meg.

Az ajánlattételi határidő lejártát követően felmerült lényeges körülmények közé tartozik az, hogy az üzemeltetési feladatok ellátási központjának – az üzemmérnökségnek – az építése legalább másfél évet késik. Bizonytalan az is, hogy mikor kezdhető meg a Tisza-híd üzembe állítása, késik továbbá a kéthalmi pihenő építése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik