Belföld

Óriási torlódások az elterelt M1-es és a lezárt 6-os miatt

Szombatig biztosan nem lehet használni az autópályát Győr és Komárom között.

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. szerint éjszaka ideiglenesen helyre tudták állítani a burkolatot a beszakadt részen, de további vizsgálatok kellenek, hogy biztonságosan lehet-e ott közlekedni.

Próbálnak nagyon gyorsan dolgozni, Pünkösd miatt a hétvégére még nagyobb torlódás várható a forgalomterelés miatt – közölte Winkler-Virág András szóvivő. Mint mondta, az autósok már most is az utakon éjszakáztak.

Amennyiben szombatra kiderül, hogy biztonsággal lehet közlekedni az M1-esen, a sztrádán akkor maradnának korlátozások. Tegnap este – az autópálya lezárása miatt elrendelt terelés után – már csak lépésben lehetett közlekedni Győr és Komárom között.

Az M1-es autópálya lezárása miatt a MÁV-START a Budapest-Győr-Budapest vonalon a nem pótdíjas járatokon elfogadja a Kisalföld Volán és a Volánbusz által kiállított bérleteket. A pótdíj megváltásával az utasok az InterCity vonatokat is igénybe vehetik.

Mint megírtuk, a sztrádát Győr és Bőny között zárták le, miután a megáradt Cuhai-Bakony-ér alámosta az egyik hidat, illetve az utat. Utóbbit annyira, hogy az két sáv szélességben, öt méter hosszan beomlott.

A tervezettnél tovább tart a veszélyes fák kivágása Dunakömlődnél, a 6-os főúton ezért még mindig nem lehet zavartalanul közlekedni. A főút melletti fák kivágása bonyolult, ezért húzódik a munka. Hogy meddig akadályozzák ezzel a forgalmat, azt egyelőre nem tudni, az előzetes tájékoztatás szerint reggel 8 órától legfeljebb másfél órán át tartott volna az útzár.

Most időszakonként teljes szélességében lezárják az utat, majd felfüggesztik a munkát és a feltorlódott autókat átengedi a rendőrség. A várakozás lehet akár 20-30 perces is. Terelőút nincs, a Bács-Kiskun megyei oldalon, illetve az M6-os autópályán lehet elkerülni az útlezárást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik