Belföld

Az MSZP rendőrségi vizsgálatot sürget a Wieszt-ügyben

Az MSZP elnöke szerint egyetlen tisztességes közösség sem tűrhet meg saját soraiban vétkeseket, jogi vagy erkölcsi bűnben elmarasztalhatókat.

A Fidesz helyi szervezete szerint Wieszt János kétmillió forint csúszópénzt fogadott el, amelyet egy titokban készített videófelvétel tanúsít; a csütörtökön bemutatott felvételen az látszik, hogy a szocialista politikus, aki a XI. kerületi önkormányzat vagyongazdálkodási bizottságának is az elnöke, egy borítékot vesz át – írta az Index.

A hírportál közlése szerint a videó 2007-ben, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarában készült. Wieszt, aki akkoriban a kamara főtitkára is volt, a testület budai épületében fogadott egy ügyfelet. A felvételt a vállalkozó készítette. A pénz átvételekor egy önkormányzati üzlethelyiség eladásáról van szó. Az Index úgy tudja, hogy egy számítástechnikai üzlet értékesítéséről folyt az egyezkedés.

Az MSZP elnöke az MTI-hez csütörtök este eljuttatott közleményében azt írta: “Egyetlen tisztességes közösség sem tűrhet meg saját soraiban vétkeseket, jogi vagy erkölcsi bűnben elmarasztalhatókat. Az MSZP, amely már nagy árat fizetett azért, ami ráfröccsent a korrupciós gyanúk sarából, biztosan nem esik ebbe a hibába. Az MSZP ezért maga is azonnali rendőrségi vizsgálatot és tisztázást sürget” – hangsúlyozta Lendvai Ildikó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik