Belföld

Napokig zárva lehet az M1-es Győrnél

A Cuhai-Bakony-ér áradása miatt teljes az útzár az M1-es autópályán.

Napokig zárva maradhat Győrnél az M1-es sztráda – közölte az Állami Autópálya-kezelő Zrt., amely csak az ár levonulása után tudja megkezdeni a munkálatokhoz szükséges felmérést. A Győrbe indulóknak azt javasolják, hogy az M7-esen Veszprém felé kerülve közelítsék meg a várost.

Jelenleg teljes az útjár, mert a víz egy híd szerkezetét kimosta, máshol beszakadt a pálya. A főváros felől érkezőket a 100-as kilométernél az 1-es útra, a másik irányban haladókat a 106-os kilométer-szelvénynél a 19-es útra irányítják.

Újabb útlezárások vannak Heves és Nógrád megyében is. A vízátfolyások miatt Heves és Nógrád megye több közútján rendeltek el félpályás, illetve teljes útzárat. Heves megyében Bélapátfalva és Szilvásvárad között rézsűcsúszás miatt, Nagyfüged és Tornazsadány között pedig vízátfolyás miatt van félpályás útlezárás.

Eger és Noszvaj között földcsuszamlás miatt zárták le az utat. A Kápolna és Tófalu közötti szakaszt a gát állapotának megóvása érdekében zártak le a 3,5 tonnánál nagyobb súlyú járművek elől. A nagyobb járművek csak meghatározott céllal hajthatnak be.

Belvíz miatt zárták le Füzesabonynál a 33. számú utat. Teljes az útzár vízátfolyás miatt Detk belterületén, valamint Adács és Vámosgyörk között. Nógrád megyében két szakaszon lépett életbe teljes útlezárás: a 21. számú főúton Csécsénél, illetve Csécse és Szarvasgede között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik