Belföld

Mesterházy viccnek tartja Orbán nyilatkozatát

Az MSZP frakcióvezetője szerint szemfényvesztés a nemzeti együttműködés rendszere.

Mesterházy Attila Facebook-bejegyzésében azt írja: Orbán Viktor nyilatkozata olyan, mint a bűvész kendője, amivel eltakarja a kezét, hogy a trükkjét meg tudja csinálni.

A poltikus szerint a leendő miniszterelnök politikai nyilatkozata egy vicc, mert úgy tesz, mintha most történne meg a rendszerváltás, az „elmúlt 20 év minden eredményét, és sikerét pedig megtagadja azon az alapon, hogy 17 ezer szavazattal többet kapott most a Fidesz-KDNP, mint 2006-ban az MSZP-SZDSZ”.

Mesterházy hangsúlyozza: a választók nem erre hatalmazták fel Orbán Viktort, a választási kampányban semmi szó nem esett nemzeti együttműködés rendszeréről.

A leendő miniszterelnök a parlament alakuló ülésén olvasta fel nagy port kavart nyilatkozatát, amelyet hétfőn vitatott meg az új parlament. Ebben többi közt arról is szól, hogy „a magyar nemzet 2010 tavaszán még egyszer összegyűjtötte maradék életerejét, és a szavazófülkékben sikeres forradalmat vitt véghez”. Orbán szerint az emberek ezt a régi rendszer megdöntésével és egy új, a Nemzeti Együttműködés Rendszerének megalapításával vívták ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik