Belföld

Horváth Éva útja: fogda-kórház-fogda

Hagyó szóvivőjének szívproblémáit kivizsgálták, de nem tartották bent a kórházban.

Horváth Évát szívpanaszokkal kórházba vitték, majd a kivizsgálás után visszakerült a büntetés-végrehajtási intézetbe – közölte egyik ügyvédje. Mint mondta: védencével közvetlenül nem beszélhetett, erre csak akkor lesz mód, ha a bíróság dönt az ügyészség indítványáról.

A rendőrség péntek este gyanúsította meg és vette őrizetbe Hagyó Miklós volt szocialista országgyűlési képviselőt és főpolgármester-helyettest, illetve egykori szóvivőjét Horváth Évát, és Lelovics Ottó kommunikációs szakembert.

Akkor mindhárman panasszal éltek a gyanúsítás ellen, és Hagyó, illetve Lelovics vallomást is tett. Horváth Évát a BRFK azzal gyanúsítja, hogy beosztását kihasználva rábírta a BKV vezetőit szükségtelen és indokolatlan szerződések megkötésére. Ilyen volt a kismama-bérletet népszerűsítő promóciós filmjének szerződése, amelyért 10 milliót fizetett ki a közlekedési társaság, annak ellenére, hogy a film soha nem készült el. “H. Éva” ezen túlmenően közrejátszott egy Mikulás napi rendezvény 11 millió forintos szerződésének létrejöttében is, amit a BKV úgy fizetett ki, hogy nem volt teljesítés-igazolás.

A főügyészség a szökés, elrejtőzés, illetve a bizonyítási eljárás megnehezítésének veszélye miatt kérte mindhármuk előzetes letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik