Belföld

Hagyó Miklós marad a fogdában

Előzetes letartóztatásba helyezte a volt szocialista főpolgármester-helyettest a bíróság.

Előzetes letartóztatásba helyezte a BKV-ügyben meggyanúsított Hagyó Miklós, volt szocialista országgyűlési képviselőt és főpolgármester-helyettest a Budai Központi Kerületi Bíróság hétfőn – értesült az MTI.

Hagyó volt szóvivőjét, Horváth Évát, illetve Lelovics Ottó kommunikációs szakembert ugyanakkor az ügyészség letartóztatási indítványától eltérően házi őrizetbe helyezte a bíróság.

Skoda Gabriella, a Főváros Főügyészség szóvivője megerősítette, hogy H. Miklóst letartóztatta, H. Évát és L. Ottót pedig házi őrizetbe helyezte a bíróság.

A rendőrség péntek esti gyanúsítása, illetve az őrizetbe vételek ellen mindhárman panasszal éltek. Hagyó illetve Lelovics tett vallomást a rendőrségen.

A BRFK pénteki tájékoztatása szerint Hagyó Miklóst azzal gyanúsítják, hogy közvetlenül vagy közvetítőin – H. Éván, L. Ottón és H. Ivánon – keresztül utasításokat adott a BKV vagyongazdálkodási kötelezettséggel rendelkező egyes vezetőinek, hogy a közlekedési vállalat számára szükségtelen szerződéseket kössenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik