Belföld

Hagyó fázik, akár 16 év börtönt is kaphat

A rendőrség rács mögött tartaná Hagyót, az ügyészség is hajlik erre.

A Fővárosi Főügyészség a BKV-ügyben indítványozza Hagyó Miklós, Lelovics Ottó és Horváth Éva előzetes letartóztatását. A rendőrség pénteken vette őrizetbe a volt MSZP-s főpolgármester-helyettest, egykori szóvivőjét és a kommunikációs szakembert. Mindhárman panasszal éltek a gyanúsítás ellen, vallomást Hagyó és Lelovics tett.

A főügyészség szerint a letartóztatás a szökés, elrejtőzés, illetve a bizonyítási eljárás megnehezítésének veszélye miatt szükséges – közölte Skoda Gabriella szóvivő. Előzőleg a Népszabadság azt írta, hogy csak addig folytathatja a BRFK a BKV-ügyek nyomozását, amíg Hagyót meg nem gyanúsítják vesztegetéssel is az általa állítólag nokiás dobozokban átvett milliók miatt. A vezető beosztású személyek vesztegetési ügyeiben csak az ügyészség járhat el.

Hagyó Miklós és társai letartóztatásáról még ma délután dönthet a Budai Központi Kerületi Bíróság. Hagyót bűnszervezetben elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel, konkrétan azzal gyanúsítják, hogy ő fizettette ki a BKV-val azt az 50 milliós tanulmányt, amelyben az AAM Zrt. feltárta és széles közben bemutatta a 4-es metró beruházásában rejlő veszélyeket és kockázatokat. Ha a bíróság bűnösnek találja, Hagyót akár 16 év szabadságvesztésre is ítélhetik.

A volt főpolgármester-helyettes rosszul tűri a Gyorskocsi utcai körülményeket, ügyvédjétől egy meleg jégeralsót, fogkrémet, fogkefét és rágógumit kért – írja a Blikk. A lap szerint Hagyó egy többszemélyes cellában van, és a fogda házirendjének megfelelően hetente kétszer fürödhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik