Belföld

Negyven éve nem volt példa ilyen ítéletidőre

Országszerte súlyos károkat okoz a heves esőzés és a viharos erejű szél.

Negyven éve nem volt példa ilyen elemi csapásra – írta a Fejér Megyei Hírlap online kiadása. Megközelíthetetlen falvak, vészhelyzet Borsodban, kitelepítések és halálos áldozat egy nap leforgása alatt.

Bakonycsernyén és Bodajkon rendkívüli a helyzet. Sárkeresztúron összedőlt egy családi ház, Móron pedig átszakadt egy halastó gátja.

Veszprém megyében a Gerence-patak lépett ki medréből, és elárasztotta Bakonybél alsó részét. Áll a víz Miskolcon is, ahol már sokan csónakokkal közlekednek az utcán.

Ez az a terület, ahol halálos eset is történt a nap folyamán. Két kisgyermekre, valamint édesapjukra omlott rá a felázott löszfal. A gyerekeket a tűzoltóknak sikerült kimenekíteniük, de az apának már csak a holttestét tudták kiemelni a rázuhant földréteg alól.

Tapolcán és néhány településen faóriásokat csavart ki a szél.

Szentendrén a megáradt Bükkös-patak hordaléka megakadt a híd korlátján, emiatt a patak kilépett a medréből, és a víz beömlött a környező épületek kertjeibe. Pilisszentkereszten egy fahidat vitt el a Dera-patak; Kismaroson keresztülfolyó Morgó-patak árad.

A vasúthálózat felsővezetékeit több helyen elszaggatták a viharban kidőlő fák, így a vonatközlekedésben jelentős késésekre kell számítani.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik