Belföld

Hétfőn tárgyal a Parlament Orbán politikai nyilatkozatáról

A "Nemzeti Együttműködésről" szól a kétharmados többséget igénylő dokumentum.

A parlament hétfőn lefolytatja az Orbán Viktor miniszterelnök-jelölt által benyújtott, a nemzeti együttműködésről szóló politikai nyilatkozat általános vitáját. Ennek elfogadásához a házszabály szerint kétharmados többség kell.

Az Országgyűlés honlapján olvasható előterjesztés szerint “a magyar nemzet 2010 tavaszán még egyszer összegyűjtötte maradék életerejét, és a szavazófülkékben sikeres forradalmat vitt véghez. A győzelmet a magyar emberek a régi rendszer megdöntésével és egy új rendszer, a Nemzeti Együttműködés Rendszerének megalapításával vívták ki”.

A politikai nyilatkozat úgy folytatódik: “a magyar nemzet e történelmi tettével arra kötelezte a megalakuló Országgyűlést és a felálló új kormányt, hogy elszántan, megalkuvást nem ismerve és rendíthetetlenül irányítsák azt a munkát, amellyel Magyarország fel fogja építeni a Nemzeti Együttműködés Rendszerét”. Az Orbán Viktor által jegyzett előterjesztés szerint a nemzeti együttműködés rendszere minden magyar számára nyitott, egyaránt részesei a határon innen és túl élő magyarok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik