Belföld

Hagyó hétfő délutánig rácsok mögött marad

A szocialisták politikai nyomást sejtenek Hagyó őrizetbe vétele mögött, a Fidesz szerint nem kellett volna elherdálni a közvagyont.

Nem akart válaszolni az MSZP választmányának szombati ülése után Gyurcsány Ferenc, a Hír Televíziónak a Hagyó Miklóssal kapcsolatos kérdésekre. Mint ismert, a szocialisták főpolgármester-jelöltje, Horváth Csaba pénteken még politikai időzítést sejtett Hagyó Miklós meggyanúsítása mögött.

Hagyó őrizetbevételére néhány perccel az után került sor, hogy a volt MSZP-s képviselőnek lejárt a mentelmi joga. Szanyi Tibor MSZP-s képviselő éppen ezt, az ügyészségi eljárást kritizálta.

„Az igazságszolgáltatás tegye a dolgát. Mi nem fogunk diktálni neki újabb gyanúsításokat. Tiltakozni nem fogunk újabb tervezett gyanúsítások ellen annál is inkább, mert nem tudom, mi van tervben. Van olyan sajtótermék, ami meg szokta kapni előre az ügyészségtől az információkat. Én nem vagyok azon a listán, aki előre meg szokta kapni” – fogalmazott Lendvai Ildikó MSZP-s távozó elnök.

A Fidesz ügyvezető alelnöke szerint nem kellett volna elherdálni a közvagyont. „Az, amit Horváth Csaba mondott, hogy ez politikai időzítés, ez szerintünk tévedés. Inkább Horváth Csaba azt mondhatta volna, hogy milyen kedves volt a Legfőbb Ügyész, abban a tekintetben, hogy nem a kampányban indította el a Hagyó Miklós mentelmi jogának felfüggesztésére vonatkozó eljárást, mert akkor nyilvánvaló, hogy még inkább hátrányt szenvedett volna a szocialista párt” – mondta Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke.

A volt szocialista főpolgármester-helyettest hétfő délutánig tarthatják őrizetben, a bíróságnak addig kell döntenie az előzetes letartóztatás elrendeléséről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik