Belföld

Gyurcsány élesen támadta Orbán Viktort

A forradalomról, illetve a nemzeti együttműködés rendszeréről kifejtett nézetei miatt támadta a leendő miniszterelnököt Gyurcsány.

“Forradalom volt szerinte. Hát hogyne. Mi a bánattól lett volna itt forradalom?!” – kérdezi a volt miniszterelnök a kapcsolat.hu oldalon olvasható blogbejegyzésben.

“Minek ez a felhajtás? Volt egy választás, győztek, kormányozni fognak, de ettől még nem kell, azt hinni, hogy velük kezdődött a történelem” – mondja Gyurcsány Ferenc, majd az úgynevezett “Nemzeti Együttműködés Rendszer”-éről is kifejti véleményét:

“A demokráciában van verseny és együttműködés. Ha jól értem, most azt mondja a Nagy Vezető, hogy mostantól kezdve, csak együttműködés legyen. Hát ez nagyon szép. A szív majd meghasad. Aki meg fel meri tenni a kérdést, hogy eddig miért nem az együttműködés parancsát visszhangzotta a Nagy Vezető, ezzel szemben miért a székházgyújtogatás és a kordonbontás volt a nemzeti hőstett, az hazaáruló. Ilyen kérdés nincs. Punktum.”

Gyurcsány Ferenc így értelmezi a meghirdetett új rendszert: “Aki nincs velünk, az nincs, de legalább is nem lesz – gondolja Orbán. A nemzeti együttműködés a nemzeti egyakarat előszobája. A Nemzeti Egyakarat Programja (NEP) végül az egekig fogja felemeli Magyarországot.”

“Próbálom komolyan venni ezt a böszmeséget, de nem tudom” – írja végül a volt miniszterelnök, majd így zárja gondolatait: “Egy dolog vigasztalhat bennünket: ha Orbán tényleg ennyire hülyének néz bennünket, akkor gyorsan vége lesz egyszemélyes rendszerváltásának. De legalább is sokkal gyorsabban, mint ahogy azt ma reméli.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik