Belföld

Die Presse: botrány a magyar parlamentben

A múlt szellemei kísértenek Magyarország és Szlovákia révén - írta szombati kommentárjában a Die Presse című osztrák napilap.

A Jobbik “hagyománytisztelőnek” mutatta magát – fogalmazott. Még mielőtt letették volna képviselői esküjüket, képviselői ünnepélyesen felsorakoztak a Szent Korona előtt. Hogy mit ért még hagyománytisztelet alatt a Jobbik, azt “megmutatják paramilitáris szervezetüknek a magyar nyilaskeresztesekére meglehetősen hasonlító egyenruhában” tartott felvonulásai – írta a jobboldali irányultságú lap.

A történelem sötét oldalait Európának ebben a részében nem csak hogy nem dolgozták fel, de újra politizálnak is velük – vélekedett a szerző. Nem csak “a jobbikosok bizarr fasiszta jelmezbálja” árulkodik erről – tette hozzá.

Szlovákiában biztonsági kockázatnak bélyegezték Budapest szándékát, hogy magyar állampolgárságot adjon a szomszédos országokban élő magyaroknak. Budapest erősködésének, hogy más országokban is létezik kettős állampolgárság, nem akarnak hinni. Nem éppen kedvező a bizalomépítés szempontjából, hogy Magyarországon még mindig siratják az első világháború után elveszített területeket – írta a Die Presse.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik