Belföld

Elkezdődött a Palóc Vágta

Huszonegy település lovasainak részvételével megkezdődött Mátranovákon a Nemzeti Vágta előválogatójának számító Palóc Vágta.

A szombati programban a lovasversenyek mellett a palóc falvak bemutatója, vetélkedők és folklórműsorok kínálnak programot.

Földi Gergő, a Palóc Vágta szervezője elmondta: Tavaly még csak egy vidéki helyszínen rendeztek hasonló válogatót az országban, idén már tizennégy település vállalta az előválogatót. A mátranováki előfutamra a palócok lakta vidékekről, azaz Hevesből, Borsodból és Felvidékről is neveztek versenyzőket a mártanováki Faluhely Majorba.

Az 1800 lelkes palóc falu szélén lévő, őshonos állatokat nevelő farmon a lovasverseny mellett, többek között a települések bemutatkozó rendezvényeivel, hagyományőrző együttesek, színjátszó csoportok, néptánc csoportok fellépéseivel, vetélkedőkkel, lovas- és szamaras kocsikázással, állatsimogatóval, valamint kézműves foglalkozásokkal szórakoztatják szombaton az érdeklődőket.

A kísérőprogramok zömét fedett helyszínen rendezik, így az esős időjárás remélhetően nem befolyásolja a rendezvényt – tette hozzá Földi Gergő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik