Belföld

Hagyó gyanúsított lett

Gyanúsítottként hallgatja ki a rendőrség Hagyó Miklóst a BKV-üggyel összefüggésben.

Abban a pillanatban, hogy lejárt mentelmi joga, a BRFK előállította a főváros volt főpolgármester-helyettesét. Hagyó Miklós a kiszivárgott hírek szerint nagy valószínűséggel már a BRFK egyik fogdájában tölti a hétvégét.

Gyanúsítotti kihallgatásra ugyanis előállították a volt szocialista főpolgármester-helyettes mellett két volt munkatársát, Horváth Évát és Lelovics Ottót. A Népszabadság úgy tudja, Hagyót BKV-s szerződésekkel összefüggésben csaknem százmilliós hűtlen kezeléssel gyanúsítják.

Előzőleg a a volt főpolgármester-helyettes a Blikknek azt mondta, nem akar menekülni, áll az igazságszolgáltatás elé, vissza akarja szerezni a becsületét, “El fogom mondani, hogy mit tettem és mit nem tettem. Nem kerülhet elő olyan bizonyíték, amely a bűnösségemet bizonyítaná, mert ami nem történt meg, azt nem lehet bizonyítani” – jelentette ki.

Hagyó Miklós a bulvárlapnak azt mondta, bármikor bizonyítani tudja ártatlanságát, hiszen se döntési, se utasítási jogköre nem volt semmilyen kérdésben.

Tarlós István szerint a fővárosi közszolgáltató cégek több vezetőjének a vallomása után nem meglepő, hogy gyanúsítottként hallgatja ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Hagyó Miklós volt szocialista országgyűlési képviselőt, főpolgármester-helyettest a BKV-üggyel összefüggésben pénteken. A Fidesz fővárosi frakcióvezetője elmondta, nemrég hallott a volt főpolgármester-helyettes gyanúsítotti kihallgatásáról.

Emlékeztetett, hogy körülbelül egy évvel ezelőtt a Fidesz tette az első bejelentéseket a legfőbb ügyésznél a “titokszobák feloldása” és a szerződések nyilvánosságra kerülése nyomán.

Tarlós István úgy fogalmazott: ha Hagyó Miklós valóban elkövetett valamit, akkor látva azt, hogy a budapesti szocialista vezetők milyen nyilvánvalóan “együtt mozogtak minden kérdésben”, a Fidesz számára ez az egész ügy vagy ügysorozat nem “Hagyó Miklós-ügyként” jelenik meg, hanem – politikai értelemben – mint a budapesti MSZP ügye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik