Belföld

Bírság a Jobbik parlamenti képviselőjének

Se vádlott, se tanú nem jelent meg a Kuruc.info-per tárgyalásán. A per folytatódik.

Százezer forint rendbírsággal sújtotta a Székesfehérvári Városi Bíróság a Jobbik egyik országgyűlési képviselőjét, mivel az idézés ellenére másodszor sem jelent meg a tárgyaláson, noha ez tanúként állampolgári kötelessége.

A vádlott – aki a vádirat szerint 2006-ban a Kuruc.info hírportál főszerkesztője volt – mellett a beidézett tanúk sem jelentek meg. A vádlott ügyvédje szerint védence tegnap rosszul lett, amiről nyolc nap múlva orvosi igazolást mutatnak be a bíróságon.

A tárgyalást elhalasztották, a per július 2-án folytatódik. A vádlottat ötrendbeli személyes adattal való visszaélés, kétrendbeli, nagy nyilvánosság előtt elkövetett, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazás vétségével vádolja az ügyészség amiatt, hogy a 2006-os őszi zavargások idején a Kuruc.info közzétette az ügyben eljáró bírák, ügyészek lakcímét, telefonszámát, és egyebek között vérbíráknak, jogtipró talárosoknak, hazaárulóknak nevezték őket.

A hírügynökségi jelentés nem nevezi meg a képviselőt, de a perben korábban Polgár Tamás – a Tomcatként ismert radikális blogger – tanúként azt vallotta, hogy M. Balázzsal, a kuruc.info főszerkesztőjével azok után romlott meg, hogy egy Jobbik-ot bíráló cikket írt, miközben a Jobbik alelnöke, Novák Előd is rendszeresen publikált a portálon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik