Belföld

A Jobbik depolitizálná a titkosszolgálatokat

A Jobbik az emberi jogokat szeretné érvényre juttatni, és hozzájárulnának a 2006. október 23-ai események kivizsgálásához.

Nem feltételezzük azt, hogy az MSZP felrúgja az adott szavát és visszavonja, amit mondott a nemzetbiztonsági bizottság elnöki posztjával kapcsolatban. Meglátjuk, mit fog tenni a Fidesz és mit az MSZP – montda Staudt Gábor a Hír24-nek.

Staudt jelenleg a legesélyesebb jelölt a szóban forgó bizottság élére. Megválasztása azonban kérdése, mert a szocialisták azután, hogy szerdán átengedték a bizottság irányítását a radikális pártnak, visszakoztak a döntéstől.

Megválasztása esetén a Jobbik garantálja, hogy depolitizálja a titkosszolgálatokat és ezeknek a működését. Ezen keresztül az emberi jogokat szeretnék érvényre juttatni, és hozzájárulnának a 2006. október 23-ai események kivizsgálásához, amit már a Fidesz is kezdeményezett – tette hozzá Staudt. Arra a kérdésre, hogy lesz-e olyan ügy, ami beletekintene miután megválasztották, a politikus azt válaszolta: nem akar egyet sem említeni, mert az fontossági sorrendet feltételezhetne. Jövő héten fog a Jobbik erről nyilatkozni – mondta Staudt Gábor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik