Belföld

Narancsriasztás a Dunántúlon

A zivatar miatt pincéket és alagsorokat öntött el a víz.

Országszerte több mint nyolcvanszor riasztották a tűzoltókat viharkárokhoz csütörtök délutánig, a legtöbb segélyhívás a Dunántúlon volt. Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője azt mondta, Fejér, Komárom-Esztergom, Veszprém, Somogy, Tolna és Pest megyében volt a legtöbb káreset.

Fejérben Bakonycsernyén sáros áradat öntötte el a falu főútját, és sárátfolyás nehezíti a közlekedést Pákozd és Sukoró között is. Veszprém megyében egy nádfedeles házba villám csapott és kigyulladt, a tűzoltók jelenleg is oltják a balatonfüredi nyaralót – mondta a szóvivő.

Komárom-Esztergomban szintén sárátfolyások alakultak ki a sok esőtől, emiatt Kecskéd és Bokod között is nehezebben lehet közlekedni. Somogyban főleg pincék, alagsorok szivattyúzásához, Tolnában fakidőlésekhez riasztották a tűzoltókat.

Szentes György tájékoztatása szerint Pest megyében eddig 12 bejelentés volt, Dunakeszinél egy vasúti aluljáróban másfél méteres víz gyűlt össze, és egy személyautó beszorult az aluljáró alá.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök délután narancs riasztás adott ki a közép-dunántúli régióra a heves esőzések miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik