Belföld

Mindenütt van éhező gyermek

Üzenetet is kapnak holnap a képviselők a gyermeki nélkülözésről.

A gyermekszegénység elleni fellépésre kérik az Országgyűlés képviselőit azok a szakemberek (óvónők, tanárok, gyermekorvosok, védőnők, plébánosok), akik mindennap szembesülnek az egyre aggasztóbb méreteket öltő problémával. Üzeneteiket a Magyar Máltai Szeretetszolgálat holnap juttatja el a címzetteknek.

A képviselők figyelmét felhívják például arra, hogy az alföldi tanyavilágban a gyerekek hetekig ugyanabban a ruhában járnak iskolába, Budapesten néhány gyereknek a BKV-jegy elérhetetlen álom. Éhező, szükséget szenvedő gyermekeket ma már az egész országban találni – mondta Vecsei Miklós.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke szerint a szociálpolitika erőtlenségét mutatja, hogy egyre több településen kell a gyermekeket fenyegető nyomor ellen küzdeni és ebben minden képviselőnek – pártállástól, végzettségtől függetlenül – segítenie kellene.

A szakemberek szerint a gondokat a törvényhozók csak nagyon felületesen ismerik. A minap egy névtelenséget kérő ismert szociológus az új kormány terveiről a hír24-nek azt mondta, jogos elvárás lehet, hogy a gyerekek járjanak iskolába, ha van miben, mivel, hova.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik