Belföld

Leállhat a pécsi egyetem

Nem oldják fel a bűnügyi zárat a pécsi egyetemen, ami megbéníthatja az intézmény működését.

Mégsem oldja fel a rendőrség a bűnügyi zárat a Pécsi Tudományegyetem (PTE) irattárán, ezért veszélybe kerülhet az intézmény működése – közölte az egyetem csütörtökön.

A PTE közleménye szerint bár az egyetem vezetése szerdán megállapodott a pécsi rendőrkapitánysággal arról, hogy a zárat napokon belül feloldják, így az egyetem működésében nem lesznek fennakadások, csütörtökön már a baranyai rendőr-főkapitányság munkatársai jelentek meg a gazdasági főosztályon és közölték: ők vették át a nyomozást, a korlátozás továbbra is érvényben marad.

“Az egyetem természetesen továbbra is együttműködik a rendőrséggel, és minden segítséget megad a nyomozáshoz, ám zavarba ejtőnek tartja a megállapodásból való hirtelen kihátrálást” – olvasható a dokumentumban. Hozzátették: az immár négy napja tartó bűnügyi zár miatt minden szükséges irathoz csak több órás procedúra után férhetnek hozzá a PTE dolgozói.
A rendőrség csütörtökön nem kívánt nyilatkozni az ügy újabb fejleményével kapcsolatban. Az MTI egyetemi forrásból úgy értesült, hogy a központi irattárra igen, de a nyomozásban érintett felnőttképzési kar irattárára nem került rendőrségi pecsét, a szomszédos elsősegélynyújtó helyiségre és a konyhára azonban igen, így azokba nem mehetnek be a dolgozók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik