Belföld

Jogvita miatt lezárták a rákospalotai határutat

Bizonytalan időre lezárták a rákospalotai határutat - közölte a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. csütörtökön. Arra hivatkoznak, hogy a főváros nem veszi át üzemeltetésre a létesítményt, pedig az a tulajdona.

A Fővárosi Önkormányzat válaszul közölte, hogy nem tulajdonosa az útnak, és annak az ingatlannak sem, amelyen az megépült, ezért nem is vehetik át. A tulajdonjogi vita hátterében egy uniós támogatási feltétel áll. A Zrt. közleményében arra emlékeztetett, hogy a főváros előírására, illetve követelésére épült meg az út, ennek ellenére mégsem veszik azt át. Közölték, az M0-ás keleti szektor engedélyezési eljárása során a főváros, valamint a XV. és XVI. kerület előírta, hogy a határutat úgy építsék meg, hogy a második ütemben a főváros távlati tervében szereplő 2×2 forgalmi sávos főúttá fejlesztése biztosított legyen. Mint írták, a 2009-ben megkezdett beruházás a szerződéses határidőre, április végére elkészült, ám a forgalomba helyezés elmaradása nem a vállalkozó hibája.
Arra mutattak rá, hogy az új út a fővárosi közúthálózat része, szerepel a fővárosi közútfejlesztési koncepcióban és a szabályozási kerettervben. “Az épülő út tulajdonosa a Nemzeti Közlekedési Hatóság által kiadott építési engedély előírásai szerint a Fővárosi Önkormányzat” – írták.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik