Belföld

Hétfőn jönnek a “életet jobbá tevő” javaslatok

Minél gyorsabban akar kormányt alakítani a Fidesz.

A Fidesz elnöki stábjának vezetője csütörtökön a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában kifejtette: pártja szándékai szerint pénteken már benyújtják azokat a törvényjavaslatokat, amelyek a kormány minél gyorsabb megalakításához szükségesek. Remélik, hogy ezekről a plenáris ülés után már tárgyalhat is az alkotmányügyi bizottság.

Hétfőn pedig azokat az indítványokat terjesztik be – mondta -, amelyek “érezhetően jobbá teszik majd az életet”, a józan ész irányába történő módosításokat tartalmaznak.

Arra a kérdésre, hogy a Fidesznek van-e bármilyen kifogása az ellen, hogy a Jobbik kapná meg a nemzetbiztonsági bizottság elnöki tisztségét, Szijjártó Péter úgy válaszolt: “nekünk ezzel kapcsolatban nem sok teendőnk van, és nincs is mozgásterünk”, hiszen törvény mondja ki, hogy ennek a testületnek ellenzéki elnöke kell, hogy legyen, a leendő ellenzék pedig így állapodott meg.

Azzal kapcsolatban, hogy az MSZP még azt is elfogadhatónak tartaná, ha törvényt módosítanának, és a Fidesz vezetné a nemzetbiztonsági bizottságot, a stábfőnök azt mondta: meglehetősen furcsa álláspontnak tartja, hogy a magyar demokratikus rendszer berendezkedését, az alkotmányos szabályokat mindig úgy szabják át, ahogyan éppen az MSZP elér egy választási eredményt.

Szijjártó Péter megerősítette: a kettős állampolgársággal összefüggésben a választójogi törvény módosítását nem kezdeményezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik