Belföld

Kósáék bekerekeztek Budapestre

Debrecen polgármestere és Hajdú-Bihar megyei fideszes képviselőtársai kerékpárral érkeztek a parlament pénteki alakuló ülésére.

A “Magyar Országgyűlés alakuló ülés – 2010. május 14.” feliratú pólókban kerekező politikusok kedd reggel indultak a hajdú-bihari megyeszékhelyről, és szerda este 7 óra után érkeztek a budapesti Kossuth Lajos térre az Országház elé.

Kósa Lajos a mintegy 250 kilométernyi tekerés után újságíróknak elmondta: akciójukkal a kerékpáros közlekedés feltételei javításának fontosságára szerették volna felhívni a figyelmet. Az M6-os autópályára teljesen feleslegesen megépített két alagút árából kiépíthető lett volna az országos kerékpárút-hálózat.

Fazekas Sándor, Karcag polgármestere, leendő vidékfejlesztési miniszter a tervekkel ellentétben végül azért nem tudott velük tartani, mert kormányprogramot írt, bár Kósa szerint közöttük éppen ő az igazi profi biciklista.

Kósa Lajos úgy fogalmazott: az igazi “adrenalin túra” a fővárosban való kerékpározás volt. Viccesen megjegyezte, Maglódnál szóltak neki, hogy rosszul van beállítva kerékpárjának a nyerge. “Csillagokat láttam addig, azóta ki vagyok nyílva” – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik