Belföld

Ismét meghiúsult Fót ez évi költségvetésének elfogadása

Lemondta a fóti képviselő-testület szerda délutánra meghirdetett rendkívüli ülését a város polgármestere, így ezúttal sem sikerült elfogadni a város ez évi költségvetését.

A képviselők másodszor rugaszkodtak volna neki rendkívüli ülésen a múlt évi zárszámadás megtárgyalásának, illetve az idei költségvetés elfogadásának, amelyre törvény kötelezi az önkormányzatot. Fábry Béla MSZP-s alpolgálmester közlése szerint a képen látható Mádly Zsolt polgármester (Fidesz-KDNP) szinte az utolsó pillanatban lemondta az ülést, de az erről, illetve az állítólagos okokról szóló levelét csak szerdán postázták, így aki munkából érkezett a tanácskozás helyszínére, az nem kapott semmiféle értesítést. Állítólag az ülés meghiúsulását közlő sms is csak a testület egy részéhez jutott el.

A mulasztásnak számos következményét szenvedi a város. Ezek egyike, hogy a Magyar Államkincstár havi 106 millió forintot emel le Fót kasszájából a közalkalmazottak és köztisztviselők fizetésére, miközben az idei büdzsé hiányában nem kap normatív támogatást a város.

Aláíratlan az a kivitelezői szerződés is, amelynek értelmében egy, a vonatkozó közbeszerzési pályázaton nyertes cég elkezdhetné a helyi iskola akadálymentesítési munkáit, amelyre 25 milliós támogatást kapott Fót, de a vállalkozó vár. A munka elkezdésének érdekében állítólag ötszáz szülői aláírás gyűlt össze.

Komoly gondot okozhat az is, hogy a küszöbön álló útépítés 110 milliós önrészét nem tudják beépíteni a költségvetésbe, hiszen az nem létezik – közölte Fábry Béla, akinek nincsenek információi arról, hogy mikor hívhatja össze a polgármester újra a létfontosságú testületi ülést.

Mint ismeretes, hónapok óta feszült a viszony a fóti polgármester és az önkormányzati képviselő testület többsége között. A testület korábban többször követelte Mádly Zsolt lemondását, fel is függesztette hivatalából, a bíróság azonban hatályon kívül helyezte a határozatot. Mádlyt az MTI szerda este nem tudta elérni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik