Belföld

Folytatódik a szeszélyes május

Meleg időre számíthatunk a következő napokban, de zápor, zivatar bármikor előfordulhat.

Hétfőn a délutáni órákban váltózóan felhős időre számíthatunk, ezen belül a déli és délkeleti tájakon lehet több felhő. Északon-északkeleten elszórtan, másutt elvétve fordulhat elő zápor, zivatar. A déli-délnyugati szél mérsékelt erősségű lesz, a Dunántúlon és zivatarokban megélénkülhet.

Kedden délelőtt változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Általában gyenge déli, délnyugati szél várható. A szélvédett helyeken ködfoltok képződhetnek. A hőmérsékleti minimum 7 és 12 fok között valószínű. A délutáni órákban viszont gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és elsősorban a Dunántúlon számíthatunk szórványos záporra, zivatarra. A keleti tájakon is kialakulhat egy-egy zápor vagy zivatar, de esélye jóval kisebb, mint a Dunától nyugatra. A délies légmozgás főként a Dunántúlon gyakran megélénkül, másutt gyenge marad. A hőmérséklet csúcsértéke 22 és 26 fok között alakul.

Az előttünk álló hét folyamán változékony és csapadékos, ugyanakkor kellemesen meleg időre van kilátás. Szerdán többfelé lehet zápor, zivatar sőt intenzív zivatarok is kialakulhatnak. Csaknem mindegyik nap lehet több-kevesebb csapadék. Szombaton kissé visszaesik a hőmérséklet, de számottevő változás nem valószínű. A déli-délnyugati szél az időszakban jellemzően mérsékelt, olykor élénk marad.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik