Belföld

A Fidesz-frakció támogatja Pintér Sándort

A felkért belügyminisztert azért támadták, mert szerinte a volt budapesti rendőrkapitány nem járt el törvénytelenül a 2006-os oszlatásoknál.

Pintér Sándor élvezi a Fidesz-frakció minden tagjának a támogatását és bizalmát – közölte Lázár János, a képviselőcsoport vezetője hétfőn az ATV Jam című műsorában. A belügyi tárca várományosa múlt hétfői bemutatkozó nyilatkozatai egyikében arról beszélt: nem gondolja, hogy Gergényi Péter volt budapesti rendőrkapitány törvénytelenül járt volna el a 2006-os oszlatások levezénylésénél, de az ügyészség feladata lesz ezt megállapítani.

Mint mondta, Pintér Sándort és Gergényi Pétert hosszú évtizedes szakmai munkakapcsolat fűzi össze. Ha valaki valakivel évtizedekig együtt dolgozik, akkor természetes, hogy a védelmére kel – tette hozzá, megjegyezve, hogy nagyot csalódott volna, ha Pintér Sándor nem ezt mondja.

A 2006. október 23-ai eseményeket is érintő törvénytervezetükről szólva hangsúlyozta: indítványuk azzal a “speciális ügycsoporttal” függ össze, amelyben az ügyészség megállapította a rendőrség felelősségét, azonban nem tudta a rendőröket azonosítani – éppen Gergényi Péter intézkedése miatt. Ezeket az ügyészségi megszüntető határozatokat perre vitték a károsultak, és ezek folyamatban vannak. Körülbelül 200 ilyen per van – ismertette. “Azt szeretnénk, hogy ha ezekben a perekben a magyar állam elismerné a felelősségét peren kívüli megállapodással” – mondta a frakcióvezető.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik