Belföld

Demszky elbeszélgetne Orbánnal

Tárgyalóasztalhoz ülne a főpolgármester a leendő miniszterelnökkel. Demszky Gábor állítólag már össze is gyűjtette a Fidesz elképzeléseivel egybevágó javaslatokat - írja a pénteki Népszava.

Személyesen is megvitatná Demszky Gábor Orbán Viktorral a kormány és a főváros viszonyát, és ez ügyben kész mihamarabb találkozni a kijelölt kormányfővel – írja a Népszava a főpolgármesterre hivatkozva.

A lap a szombaton megjelenő főpolgármesteri interjú beharangozójában azt írta: Demszky Gábor azt nyilatkozta, hogy elkezdték összegyűjteni azokat a törvényjavaslatokat, amelyek a közigazgatás átalakításának irányába mutatnak és szerinte egybeesnek a Fidesz terveivel.

Demszky a terveket elküldi a leendő miniszterelnöknek. Hozzátette: bízik abban, hogy olyan közigazgatási modellváltás következik be, amely a város előnyére szolgál, és hogy folytatódnak azok a beruházások, amelyeket elkezdett az eddigi vezetés, és “nem lesz a Nemzeti Színházhoz vagy a metróberuházáshoz hasonló vita a főváros és a kormány között”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik