Belföld

Nem okozott meglepetést a töri érettségi

Nem okozott meglepetést a diákoknak az idei történelem középszintű írásbeli érettségi.

A szegedi Deák Ferenc Gimnázium megkérdezett diákjai elmondták: az első képes arcfelismerő feladatot kissé bonyolultnak találták, de a tesztek általában véve a források segítségével viszonylag jól megoldhatók voltak, ezeknél nehezebbre számítottak és nem érezték az idő hiányát. Kitértek arra: emelt szintű feladatsort csak néhányan írtak az évfolyamon. A lányok kifejtős kérdésként a legszívesebben a nők első világháború és az 1930-as évek közötti helyzetét elemezték, a fiúknál viszont a görög hitvilág volt inkább a népszerű.

A miskolci Fráter György Katolikus Gimnázium diákjai – akik közül többen emelt szintű feladatsort írtak – azt mondták: jók és változatosak voltak a feladatok. Többen kiemelték, hogy az esszék sem voltak nehezek, jutott elég idő mindenre.

“Négy év anyagát összefogó, szép feladatlapnak” értékelte a történelmi érettségi feladatokat Czigány László, a zalaegerszegi Ady Endre gimnázium igazgatója, aki úgy vélte: annak, aki ötöst akart írni, jól kellett gazdálkodnia az idővel, mert az előző évekhez képest összetettebbek voltak a feladatok. A fontos történelmi korszakokat kiemelve mind a minőséget, mind a mennyiséget tekintve megfelelő kérdéseket tettek fel a végzősöknek – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik