Belföld

Kitüntetéseső a leköszönő Bajnaitól

Nem hiába alapított alig egy hónapja új kitüntetést a leköszönő kormány.

Bajnai Gordon kormányfő bőkezűen osztotta a Köztársasági Érdemjelet, amelyből 30-at lehet csak évente odaítélni és amellyel egyszeri, a köztisztviselői illetményalap tízszeresének megfelelő nettó összegű pénzjutalom is jár.

Az alig egy hónapja alapított elismerést az kaphatja, aki a “rendvédelemmel összefüggő, komplex állami feladatot más szervekkel együttműködve, nagy hatékonysággal, magas színvonalon” lát el.

A Hír24 utánajárt és a kitüntettek között valóban talált rendőrt, katasztrófavédőt (két tábornok), tűzoltót (alezredes), közlekedési szakembert. Köthető a rendvédelemmel összefüggő komplex állami feladathoz az Országos Mentőszolgálat első, valamint az Országos Meterológiai Szolgálat második embere is.

Ugyanakkor több olyan jutalmazott is volt a listán (PR-os), akihez már nehezen köthető ez, és volt olyan ember is, akiről semmi érdemit nem sikerült találni. A legérdekesebb kitüntetett talán mégis Arnold Ferenc, aki az NKH Légiközlekedési Igazgatóságánál felügyelési és engedélyezési osztályvezető, főnökét pedig a közlekedési miniszter nemrég felfüggesztette állásából az izraeli gépek berepülése miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik